Frytkownica gastronomiczna

frytki domowe
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

frytki domoweFrytkownice to urządzenia pozwalające na szybkie i bardzo wygodne smażenie frytek, mięsa, ryb oraz warzyw w głębokim tłuszczu. Olej trafia do misy, gdzie nagrzewa się do ustawionej temperatury, co ułatwia równomiernie usmażenie produktu bez obaw o jego przypalenie lub to, że będzie surowy. Tłuszcz z frytkownicy nie pryska, ponieważ znajduje się w misie nakrytej pokrywą. Frytki lub inne produkty do smażenia (np. kurczak) trafiają do specjalnego kosza. Frytkownica gastronomiczna posiada duże kosze o pojemności od 3,6 kg, które pozwalają przygotowywać większe porcje frytek. Kosz posiada uchwyt do wyjmowania go z misy. Uchwyt ten może być zintegrowany z koszykiem lub składany i demontowany. Które rozwiązanie wybrać? Uchwyt zintegrowany można podczas smażenia złożyć i wtedy będzie przylegać do obudowy frytkownicy. Uchwyty składane i demontowane są mniej stabilne, dlatego wyjmowanie frytek z takich koszyków jest mniej wygodne. W lokalu gastronomicznym lepiej sprawdzi się uchwyt połączony na stałe z koszem.

Podobne wpisy tematyczne online: