Mięso na kanapki

kulinaria (8)
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

kulinaria (8)Jeżeli dość masz wędliny, którą kupujesz codziennie w sklepie i masz ochotę na coś naprawdę naturalnego, to może samemu zdecyduj się na przygotowanie mięsa na kanapki. Z pewnością nie wyjdzie Cię to drożej, a będziesz mieć pewność, że Ty i Twoi najbliżsi jedzie zdrowe rzeczy. Jak przygotować takie mięso? Jeśli zajrzysz do tradycyjnych przepisów, to zobaczysz, że kulinaria podpowiadają w tej kwestii wiele ciekawych propozycji. W pierwszej kolejności musisz zdecydować, jakie mięso chcesz upiec. Może być to szynka, karkówka, schab. Mogą być to także piersi z kurczaka. Mięso musisz dzień wcześniej zamarynować. Aby było po upieczeniu kruche, do marynaty użyj octu jabłkowego, jogurtu naturalnego, pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych. A także oczywiście soli. Mięso musi poleżeć w tej marynacie, żeby smak przeszedł do włókien. A na drugi dzień wystarczy upiec je w piekarniku i wystudzić. Tak przygotowane mięso doskonale sprawdzi się też na gorąco. W każdym bądź razie, jego smak cudownie Cię zaskoczy.

Podobne wpisy tematyczne online: