Schabowe de volaille

kulinaria (1)
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

kulinaria (1)Schabowe de volaille to może nie tradycyjne polskie dania, ale z pewnością w Polsce wielu je przygotowuje. Lubimy łączyć tradycyjne kotlety schabowe z różnymi dodatkami, także chowając je wewnątrz. Dlatego polskie kulinaria muszą przyznać, że schabowe de volaille w polską tradycję kulinarną wpisały się chyba na stałe.
Jak je przygotować? Najpierw musimy przygotować schab. Pamiętajmy, że trzeba rozbić go znacznie cieniej, niż w przypadku tradycyjnego kotleta. Gdy kotlet jest już rozbity, kładziemy na środku wybrane dodatki. Najczęściej jest to ser, grzyby, lub połączenie chrzanu i orzechów. Każdy wybiera oczywiście farsz wedle swojego upodobania. Gdy farsz jest już nałożony, możemy zawinąć go tworząc specyficzny rulonik. Całość obtaczamy, jak tradycyjnego kotleta po kolei w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane schabowe de volaille smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Doskonale smakują z ziemniakami na różne sposoby oraz sałatkami, czy świeżymi surówkami i kompotem.

Podobne wpisy tematyczne online: