Urządzenia gastronomiczne

Urzadzenia gastronomiczne (8)
3.00 avg. rating (66% score) - 1 vote

Urzadzenia gastronomiczne (8)Sprawnie działająca kuchnia w lokalach gastronomicznych wymaga profesjonalnego wyposażenia w niezbędne urządzenia gastronomiczne, takie jak: piece do pizzy, piece konwekcyjno – parowe, bemary, frytownice, gofrownice, kuchenki indukcyjne, patelnie elektryczne. Ponadto żadna kuchnia nie obejdzie się bez urządzeń chłodniczych takich jak lodówki, witryny do ciast, chłodziarko – zamrażarki, stoły chłodnicze. Zajmując się żywieniem ludności, trzeba ściśle przestrzegać określonych norm co do przygotowywania i przechowywania żywności, zarówno surowej jak i przetworzonej. Każdy produkt i potrawa posiada określony termin przydatności do spożycia, którego zachowanie wymaga odpowiednich warunków. Obróbka termiczna produktów wymaga zastosowania odpowiednich urządzeń dzięki którym potrawa zostanie przygotowana szybko z zachowaniem wszystkich norm i zasad higieny. Przetrzymywanie gotowych dań które muszą posiadać określoną temperaturę wiąże się z wykorzystaniem profesjonalnych urządzeń, dzięki którym niektóre potrawy nie stygną.

Podobne wpisy tematyczne online: